Online tuinartikelen kopen ✓Online sinds 2010 ✓Snelle levering
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Het 7 stappenplan van Ecostyle

 
Verwijder het mos (verticuteren): Met een verticuteerhark of verticuteermachine verwijder je niet alleen mos. Je haalt ook de viltlaag weg die in de winter is ontstaan en belucht de bodem. Dit is goed voor een rijk bodemleven en voor een goede groei van het gras. Zie je geen mos of viltlaag? Begin dan met bekalken. Verticuteren kan ook na de eerste maaibeurt.
 
Kale plekken inzaaien: Als je mos en vilt verwijdert, kunnen kale plekken ontstaan. Op de kale plekken kan Graszaad-Extra gestrooid worden. Dit speciale mengsel is geschikt voor alle soorten gazon, ontkiemt snel en is minder aantrekkelijk voor vogels dankzij een speciale coating. Zaaien kan al wanneer het enkele dagen 10°C of warmer is geweest. Houdt de bodem vochtig tot het graszaad mooi ontkiemd is.
 
Kalk strooien voor een goede bodem: Op een gezonde bodem groeit gras beter. Kalk zorgt voor de juiste zuurgraad (pH-waarde). Gebruik AZ-Kalk, omdat dit sporenelementen en bacteriën bevat voor een beter bodemstructuur en de juiste opname van voeding. Met de pH-Bodemtest kun je gemakkelijk zelf de zuurgraad meten. Je kunt gerust vaker in het jaar kalk strooien.
 
Bemesten voor een gezonde groei: De organische mest Gazon-AZ stimuleert het bodemleven en zorgt voor een goede bodemstructuur. Voorwaarden voor een gezonde groei en een sterke grasmat. Organische meststoffen kun je onder alle weersomstandigheden strooien. Er bestaat geen kans op verbranding van het gazon. Gazon-AZ bevat de juiste voeding voor je gazon tot wel 4 maanden lang. Gebruik een strooiwagen voor een gelijkmatige bemesting. ECOstyle producten kunnen bij elk weertype worden gestrooid.
 
Regelmatig maaien: Maaien van het gazon moet regelmatig gebeuren. Voor het beste resultaat maai je met beleid en laat je het maaisel liggen.

32 producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »